AI - afbeeldingen
prompts

Creër verschillende afbeeldingen met AI

Bij het schrijven van een AI-prompt voor het genereren van AI-afbeeldingen is het belangrijk om duidelijke en specifieke instructies aan het model te geven.

U kunt tags tussen accolades { } en vierkante haakjes [ ] gebruiken om de verschillende elementen aan te geven die u in de afbeelding wilt opnemen.

Hoe je een afbeeldingsprompt kunt genereren om een ​​AI-afbeelding te optimaliseren

Eerst de Prompt in actie :

Door op deze manier tags te gebruiken, kunt u het AI-model begeleiden om een ​​afbeelding te genereren die voldoet aan de door u gewenste specificaties.

PROMPT RESULTAAT  :

"Genereer een beeld van een landrover die door het ruige woestijnlandschap rijdt met behulp van een {DSLR}-camera met een {telefoto}-lens, een [polarisatie]filter, {natuurlijke} verlichting en een [vogelperspectief] perspectief. Zorg voor de scherptediepte is {ondiep} met een diafragma van f/2.8"

Deze prompt gebruikt deze tags in:
Bing Image Creator

Deze prompt gebruikt deze tags in:
Leonardo.ai

Hoe heb ik de prompt geoptimaliseerd

Hoe heb ik de prompt geoptimaliseerd

1. Begin met een duidelijk doel

Voordat u begint met het schrijven van een prompt, is het belangrijk dat u een duidelijk beeld heeft van wat u wilt bereiken. Probeer je informatie van mij te verzamelen, advies te geven of gewoon te entertainen? Dit zal u helpen uw opdracht op een duidelijke en beknopte manier te formuleren.

2. Houd het simpel

De beste aanwijzingen zijn vaak de eenvoudigste. Probeer het gebruik van ingewikkelde taal of ingewikkelde zinnen te vermijden, omdat dit het voor mij moeilijker kan maken om te begrijpen wat u vraagt. Streef in plaats daarvan naar duidelijkheid en beknoptheid.

3. Wees specifiek

Als je een specifiek type reactie wilt, wees dan duidelijk over wat dat is. Als u bijvoorbeeld op zoek bent naar een lijst met tips over hoe u uw productiviteit kunt verbeteren, zorg er dan voor dat uw prompt specifiek over dat onderwerp gaat.

4. Gebruik open vragen

Open vragen zijn ideaal om meer gedetailleerde antwoorden te genereren. In plaats van een gesloten vraag te stellen waarop alleen ja of nee moet worden geantwoord, kun je proberen een vraag te stellen waarbij ik meer informatie moet verstrekken of mijn mening moet geven.

5. Denk aan de context

Denk na over de context waarin uw prompt zal worden gebruikt. Als u het bijvoorbeeld in een klantenserviceomgeving gebruikt, wilt u misschien wat personalisatie toevoegen om het menselijker te laten aanvoelen.

6. Experimenteer met verschillende formaten

Wees niet bang om te experimenteren met verschillende formaten voor uw aanwijzingen. U kunt proberen opsommingstekens, lijsten of zelfs afbeeldingen te gebruiken om uw boodschap over te brengen.

7. Lees uw aanwijzingen opnieuw

Voordat u uw prompt naar mij verzendt, moet u ervoor zorgen dat u deze proefleest op spel- en grammaticafouten. Dit zal ervoor zorgen dat ik kan begrijpen wat u vraagt ​​en op de juiste manier kan reageren.

Tags begrijpen in AI Prompt-tagging

STARTPROMPT zonder beugels en beugels: 


"Genereer een afbeelding van een landrover die door ruig woestijnlandschap rijdt met een groothoekcameralens op een statief. Gebruik een polarisatiefilter om de kleuren en zachte verlichting te verbeteren om een ​​serene sfeer te creëren."

Het gebruik van tags helpt het AI-model de verschillende componenten van de afbeelding te begrijpen en hoe deze moeten worden weergegeven.
U kunt ook tags gebruiken om specifieke kleuren of texturen aan te geven die u wilt opnemen, zoals '{levendige} groene bomen' of '{ruig} rotsachtig terrein'.

Als je bijvoorbeeld wilt dat de AI een beeld genereert van een landrover die door een ruig landschap rijdt, kun je tags gebruiken om het volgende aan te geven:

EINDPROMPT geoptimaliseerd met beugels en beugels :

"Genereer een beeld van een landrover die door het ruige woestijnlandschap rijdt met behulp van een {DSLR}-camera met een {telefoto}-lens, een [polarisatie]filter, {natuurlijke} verlichting en een [vogelperspectief] perspectief. Zorg voor de scherptediepte is {ondiep} met een diafragma van f/2.8"